Köşebent Çeşitleri ve Fiyatları
Köşebent Çeşitleri ve Fiyatları

 

Köşebent Nedir?


Çoğunlukla imalat için kullanılan köşebentler, köşebent nedir ve ne işe yarar gibi soruları beraberinde getiriyor. Köşebent; 90 derecelik bir dik açı oluşturacak şekilde tasarlanmış, L şeklini alan hadde ürünüdür. Demir olarak düşünülse de kullanımına göre daha kullanışlı ve dayanıklı olması sebebiyle çoğunlukla farklı tipte çelikten yapılır.

L şeklinde olduğundan dolayı özellikle inşaat endüstrisinde “L demirleri” ya da “L köşebentleri” olarak bilinirler. Köşebentler, dayanıklı ve uzun süre kullanım için tasarlanmıştır. Bu sebeple seçilen çeşidine göre pas ve oksidasyona karşı galvanizli çelikten yapılır. Galvanizleme; köşebent çeliğinin, korozyon ve pası önleyecek şekilde koruyucu uygulanmasıdır. Bunun dışında kullanım amacı ve diğer değişkenlere göre alüminyum ya da demir gibi malzemelerden de üretilmektedir.

 

Köşebent Çeşitleri ve Özellikleri
 

Köşebent çeşitleri ve özellikleri, satın alırken önemli bir rol oynamaktadır. Bu anlamda kullanım amacı göz önünde bulundurulduğunda, çok daha verimli bir kullanım elde edilecektir. Birçok alanda kullanılan farklı yapıda karton, kağıt, demir, alüminyum, çelik köşebent çeşitleri vardır. Köşebent çeşitleri ve çeşitlerin özellikleri, şu şekildedir:

  • Kraft Köşebent: En yaygın olarak bilinen köşebent çeşididir. Birçok farklı şekilde kullanıma uygun oluşu ve ekonomik olması özellikleriyle öne çıkmaktadır. Bağlama koruması, dikey koruma, doğru istifleme ve ambalaj güçlendirme gibi alanlarda büyük öneme sahiptir. Özellikle elektronik ve beyaz eşya sektörlerinde yaygın olarak kullanılır. Birden çok ürünün üst üste konulması gereken durumlarda koruyuculuk sağlar.
  • Çentikli Köşebent: Yaygın olarak plastik, mobilya ve metal sektöründe kullanılır. Özellikle de silindirik ürünlerin korunmasında büyük rol oynar. Kenar koruması için kullanılan bu köşebent çeşidi, uygulamada da pratiklik sağlar.
     

Bunlar haricinde kullanım alanına uygun olarak birçok köşebent çeşidi bulunmaktadır. Her birinin kullanım alanına göre farklı özellikleri bulunmaktadır. Köşebent özellikleri olarak aşağıdaki bilgiler verilebilir;

  • Görünüm bakımından L harfine benzer. Bağlantı yapma işlemi kolayca yapılabilirken aynı zamanda kaynaklamaya da elverişlidir.
  • Dayanıklı bir yapıdadır. Buna uygun tasarımlar oluşturulabilir.
  • Uzun süreli kullanım için oldukça uygundur. Özellikle kullanım alanında uzun ömürlü olması isteniyorsa köşebent tercihi önemlidir. 
  • Köşebent ölçüleri, kullanım alanına göre değişebilir. İstenildiği şekilde ayarlanabilir.
  • Köşebent ağırlık bakımından oldukça hafiftir. Ancak kullanım alanına göre farklı özelliklerde ürünler üretilebilir.
  • Galvanizleme işlemiyle paslanmaz özellikler kazandırılabilir. Bu sayede gıda endüstrisi başta olmak üzere pek çok sanayi kolunda kullanılabilir.
  • Genel olarak 304 – 316 kalite standardında üretilir. Bunun dışındakiler ağırlıklı olarak sacdan imal edilir. 
  • Köşebent profilden plastik köşebentlere kadar birçok çeşidi bulunmaktadır. 

 

Köşebent Kullanım Alanları
 

Köşebentler mekanik dayanıklılığının yanı sıra aynı zamanda korozyon direnci yüksek ürünler arasındadır. Dolayısıyla kullanım alanları belirlenirken bu iki özellik baz alınmaktadır. Korozyon direncinin yüksek olması isteniyorsa köşebent kullanımı sağlanabilir. Beraberinde mekanik özellikler itibariyle de tercih sebebi olabilmektedir.

Köşebent kullanım alanları için sektör bazında incelemeler yapılabilir. Köşebent ağırlık hesaplama işlemlerinin mutlaka kullanım alanına uygun bir şekilde belirlenmesi gerekiyor. Köşebent çeşitleri içerisinde yine kullanım alanına uygun bir tercihte bulunulması önemlidir. 

Köşebent kullanım alanları içerisinde başlıca sektörler şu şekildedir;

  • Endüstri sektörü içerisinde oluşturulan yapılarda sıklıkla köşebent kullanımı sağlanmaktadır.
  • Mimarlık alanında özellikle tasarımlar arasında demir bağlantısı sağlarken köşebent kullanılır.
  • İnşaat sektörü başta olmak üzere imalat, üretim vb. sektörlerin tamamında destekli bağlantı kurma görevi görür.
  • Makine imalatında ilgili makinenin ana gövdesinde şase profillerinin dayanıklılığı amacıyla kullanılabilir.
  • Gemi sanayisinde 316 kalitesindeki köşebentler yüksek korozyon dayanıklılığı nedeniyle sıklıkla kullanılır.
  • Gıda sektöründe ise kazan ya da depoların destekleyici unsurları arasında yer almaktadır.
  • Kimya ve petrokimya sektörü, mutfak eşyaları, otomotiv sektörü gibi diğer kullanım alanları da mevcuttur.
     

Özet olarak köşebentlerin piyasa içerisinde farklı kullanım alanları mevcuttur. Üretiminden tüketimine kadar her aşamada farklılık benimsenmektedir. EVO Metal olarak köşebent üretiminde belirlenen standartlara uygun ürünler üretiyoruz. Buna bağlı olarak ürünler hakkında detaylı bilgileri sağlıyoruz. 

 

Köşebent Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
 

Köşebent alırken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Bu unsurlar, belirli bir düzeyde profesyonellik istese de genel anlamda herkes tarafından anlaşılabilir. Özellikle kullanım alanına göre değişebilen özellikleri, köşebent alırken nelere dikkat edilmeli sorusunu beraberinde getiriyor.

Köşebent alırken dikkat edilecek unsurlar şu şekilde;

  • İlk olarak köşebent üretiminde kullanılan malzemeyi kontrol etmelisiniz. Örneğin kullanım alanınıza uygun olan köşebent “çelik” malzemeden yapılmalıysa buna uygun bir alım yapınız. 
  • Korozyon riskinin yüksek görüldüğü alanlarda kaliteli malzemeden üretilmiş köşebentler tercih edilmelidir. Buna göre ek olarak galvanizleme işlemini de isteyebilirsiniz. Galvanizleme işlemi, korozyon direncini yükseltme noktasında etkilidir.
  • Bir ürünün paslanmaz özelliklerde olması, onun hiçbir zaman paslanmayacağı anlamına gelmiyor. Bu nedenle kullanım esnasında maksimum korozyon koruması sağlamanız önemlidir.
  • Köşebent üretimi için ölçülerin doğru bir şekilde belirlenmesi ve özellikle ağırlığın önemli olduğu alanlarda ağırlık hesaplama işlemlerinin doğru bir şekilde yapılması gerekir. Tüm süreci profesyonel bir şekilde değerlendirmelisiniz.
  • Köşebentlerin farklı kullanım amaçları bulunmaktadır. Amaca uygun bir köşebent alımı sağlamalısınız. Bunun için farklı çeşitler hakkında mutlaka bilgi alın.
  • Piyasa koşulları içerisinde fiyatları detaylı bir şekilde araştırmalısınız. Aynı şekilde fiyatı düşük diye kaliteden ödün vererek dayanıksız ürünleri tercih etmeyiniz. 
     

Köşebent Fiyatları
 

Köşebent fiyatları; genel anlamda üretim maddesine bağlı olarak değişmektedir. Ancak birçok faktör etkilidir. Temel olarak köşebent fiyatını etkileyen faktörler aşağıdaki gibidir;

  • Üretim Hammaddesi: Hammadde, fiyatlar üzerinde etkilidir. Buna bağlı olarak çelik, alüminyum, demir köşebentlerin fiyatları farklı olacaktır.
  • Ağırlık ve Ölçü: Ürünlerin ağırlığı ve ölçüsü fiyatlar üzerinde etkilidir. Daha büyük ve ağır ürünlerin fiyatı da yüksek olacaktır.
  • Kalite ve Dayanıklılık: Ürünün kalitesi, dayanıklılığı ve diğer özellikleri de fiyatlar üzerinde etkilidir.


EVO Metal olarak kaliteli, dayanıklı ve yüksek standartlara sahip ürünleri tamamen uygun fiyatlarla sunuyoruz. Kaliteden ödün vermeden maliyet ve fiyat avantajı elde etmek için bizi tercih edebilirsiniz. 
 

Benzer İçerik